Airco Geuren verwijderen

Muffe geuren in uw auto interieur

Soms kan het systeem muf gaan ruiken. Dit wordt veroorzaakt door bacteriegroei op het raster van de verdamper. Condens vermengt zich met stof wat in het interieur zweeft. Wordt de auto airco ingeschakeld dan verspreiden deze schimmels een muffe lucht. Van tijd tot tijd verfrissen met een antiseptisch middel is een must.

Airco service Geleen kan de reiniging van uw airco systeem voor u uitvoeren.

 

Tips voor een optimale werking van uw auto airco

 

OZON REINIGEN

Nieuw: Geurverwijdering met ozon reiniging (O3)! Dit is een behandeling die ongeveer tussen de 6 en 8 uur duurt. Deze behandeling is uitermate geschikt voor auto’s waarvan de airco stinkt of waarin is gerookt of waar huisdieren in vervoerd zijn. De ozon behandeling maskeert geen geurtjes maar breekt deze af en de geur is voorgoed weg. Na de behandeling ruikt uw auto weer als nieuw. Deze behandeling kost € 85,- inc. 21% b.t.w Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

 

Gebruik de auto airco-installatie regelmatig. Hiermee vermindert u slijtage van lagers en pomp. Als een stilstaande pomp lange tijd op een trillende motor zit, krijgen de lagers een continue stotende belasting. Dit geeft meer slijtage dan een draaiende pomp.

 

Schakel de airco ca. 10 minuten voor u de auto gaat stilzetten uit. Er zit dan minder vocht op of in de omgeving van de verdamper in het aircosysteem. De kans op nare luchtjes is dan kleiner. Eenmaal per jaar laten desinfecteren is raadzaam.

 

Zet de airco minimaal 1x per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en het voorkomt onaangename geurvorming.

 

Schrik niet als er een waterplas onder de auto ligt. Dit is condenswater, dat via de verdamper wordt afgevoerd.